A+ A-

Tost ile test arasına sıkıştırılmış çocuklar spor yapar mı?

 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi sonrasında okulların açılacağı tarih belli oldu. Buna göre; Okullar 11 Eylül tarihinde açılacak ve yeni eğitim öğretim yılı başlayacak.
Okullar açılmadan önce keşke mili eğitim bakanlığı ile Gençlik ve Spor bakanlığı arasında ortaklaşa düzenleyecekleri mevzuatla, Okullardaki Beden eğitimi ders saatlerinin reorganizrsyonu, Beden eğitimi öğretmenlerinin istihdam durumu, okul spor faaliyetleri, okulların Beden eğitimi dersi için fiziki imkanlarının organize edilmesi, okul dışı spor faaliyetlerine önem verilmesi, Beden eğitimi öğretmenleri ile spor kuluplerinin işbirliği, okullardaki başarılı sporculara burs verilmesi konularinda etkili çalışmalar yapılsa ne güzel olur degilmi?
Cumhuriyeti bile emanet ettiğimiz gençliğimiz bu iyilestirmeleri hak etmiyormu?
Evet ediyor..!
Çunku, bu ülkenin yarinlarini Sağlıklı ve kalipresi yuksek gencligimize ancak emanet edebiliriz..
Ülkemizde okul sporlarına kısaca bir göz atacak olursak mevcut durumun çokta iç açıcı olmadığı görülecektir.
Ülkemizde okullarda spor yapma oranı sadece % 8.30...
İlkokul' da spor yapma oranı % 8.86, orta okulda % 8.98, lise'de % 6.96 civarındadır.
Tablonun bütünune baktığımızda 2021-2022 öğrenci sayısı 15.661.921 olarak belirtilmiştir. (bu veriye okul öncesi ve açık lise öğrencileri dahil değildir).
Okul öncesi ve açık lise ogrencilerinide örgün eğitime dahil ettiğimizde bu sayı toplam 19 milyon 155 bin 571'e ulaşmaktadır.
Dolayısı ile toplam öğrenci sayısını baz aldigimizda okul spor faaliyetlerine katılan öğrenci sayısınin oranı % 8.30' dan daha aşagilara inecektir.
Türkiye'de okullarda spor yapma oranı % 8.30 iken, İngiltere'de bu oran % 90, Fransa'da % 88, Almanya'da % 77
Ve birde bu ülkelerin toplam olimpiyat madalyasına bakalım.
Türkiye: 104
İngiltere: 1036
Fransa: 1039
Almanya: 1.210
"Kalın sağlıcakla"

Tüm Makalelerini Göster