Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda düzenlenen 13. Avrupa Wushu Şampiyonası'nın Avrupa Wushu tarihinin en iyi organizasyonu olduğunu söyleyen Roymond W.Smith, Türkiye Wushu Federasyonu'nun bu organizasyon için çok büyük zaman ve emek harcandığını belirterek şöyle konuştu: "Burada Avrupa Şampiyonası’nın 13.sünü yapıyoruz ve rahatlıkla söyleyebilirim ki bu şampiyona en iyisi."

Şampiyonaya ülkelerin gösterdiği katılımın da kendisinin beklentisini karşıladığını belirten Smith "Bu organizasyona çok sayıda ülkenin katılımı gösteriyor ki, Wushu artık hem Avrupa'da hem de Türkiye'de yaygınlaşan ve daha çok kişi tarafından yapılan bir spor haline geldi" dedi.
"2011 İZMİR'DE HERŞEY YOLUNDA" Uluslararası Wushu Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Raymond W. Smith, Türkiye'nin organizasyonlar açısından çok başarılı bir ülke olduğunun altını çizerek, "Organizasyonu alan şehrin yerel yönetimleri ve merkezi hükümetlerinin federasyonla birlikte olmaları ve organizasyona sahip çıkmaları gerekiyor. Türkiye Avrupa Şampiyonası'ndan bir yıl sonra 2011'de Dünya Wushu Şampiyonası'nı organize edecek. İzmir'de yapılacak olan Wushu Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını da takip ediyoruz. Bizim açımızdan herşey yolunda gözüküyor" diye konuştu.
"TÜRK WUSHU'SU İLK ÜÇ İÇİNDE" Wushu'nun bir doğu ülkelerinde doğduğunu ama günümüzde batıda çok hızlı yayılan ve yapılan spor haline geldiğini ifade eden Smith, "Avrupa Wushu Federasyonu'nun 25 yıllık bir geçmişi var. Wushu gelişmesi ve eğitimli kişiler tarafından yaptırılması için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu çok önemli adımlar atıyor. Türkiye'de Wushu sporu henüz yeni bir spor olmasına rağmen Avrupa'da ilk üç ülke içinde yer alıyor" şeklinde konuştu.

"OLİMPİK OLMAK İSTİYORUZ” Wushu'nun her yaş grubuna hitap eden bir spor olduğunu belirten Smith, 7 yaşından 90 yaşına kadar bütün insanların yapabileceği ve seyir kalitesi çok yüksek bir spor olduğunu belirterek, "Olimpiyat oyunlarında tabi ki yer almak istiyoruz. Pekin 2008'de çok özel bir gösteri yaptık. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı'da izledi ve sporcularımıza madalya verdi. Olimpiyat oyunlarında yer almak için 7 yıl önceden müracaat etmek gerekiyor ve bizde 2020'de olmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Olimpiyat oyunlarında yer almanın çok zor olduğunu da biliyoruz" dedi.
2020 Olimpiyat Oyunları'na İstanbul'un aday olduğunu bildiğini ifade eden Smith sözlerini, "Umarım olimpiyatlar İstanbul'da olur ve yine umarım bizde 2020'de olimpik oluruz" diyerek bitirdi. |