Speedo Türkiye Yüzme Şampiyonası
Speedo Türkiye Yüzme Şampiyonası, bugün gerçekleştirilen yarışlarla sona ererken, genel sıralamada Fenerbahçe birinci oldu.
|
SON GÜN ÜÇ TÜRKİYE REKORU KIRILDI | |||
|
İTÜ Yüzme Havuzu'nda düzenlenen organizasyonun son gününde yapılan yarışlar sonrasında genel sıralamada 505 puana ulaşan Fenerbahçe birinci olurken, Galatasaray 456 puanla ikinciliği ve ENKA da 228 puanla üçüncülüğü elde etti.
Erkeklerde Galatasaray, 280 puanla birinciliği elde ederken, Fenerbahçe 228 puanla ikinci, Antalya Koleji de 94 puanla üçüncü sırada yer aldı. Şampiyonada özellikle 4x100 metre karışık erkeklerdeki mücadele büyük ilgi gördü. Bu kategoride Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti havuzda yaşanırken, tribündeki iki takım sporcuları da ekiplerinin başarılı olması için büyük destek verdi.
50 metre kelebek bayanlarda da Fenerbahçe'den Hande Alporal, 28.27'lik derecesiyle hem 15-16 yaş rekorunu, hem de 17-18 yaş rekorunu kırdı. Hande Alporal, 15-16 yaş grubunda 28.60'lık dereceyle Melis Akarsu'ya ait rekoru kırarken, 17-18 yaş grubunda yine aynı sporcuya ait Türkiye rekorunu daha da geliştirme başarısı gösterdi. | |||
|
| |||
Çok Okunanlar
