Satranç Okulda öncelikli olmaya devam edecek

Satranç Okulda öncelikli olmaya devam edecek
A+ A-

"Satranç Okulda öncelikli olmaya devam edecek"

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Satrancın okulda öncelikli olmaya devam edeceğini söyledi.
Gülkız Tülay yaptığı açıklamada, yeni bir yönetim olarak yeni dönemde okulda satrancın kendileri için öncelikli olmaya devam edeceğini belirterek, “Okul çağındaki çocukların satranç eğitimine önem vermeye devam edeceğiz. Satranç bilenlerin hepsinin yarışmacı olması gerekmiyor. önemli olan satrancı mümkün olduğunca daha fazla insana ulaştırmak” dedi.

Yeni yılda internet tabanlı satranç öğrenimi ve uzaktan eğitiminin stratejilerinden biri olacağını kaydeden Tülay, kulüplere de kendi güçlü ekonomik yapılarını oluşturmaları ve sponsor bulmaları konularında gerekli desteğin sağlanacağını kaydetti.

Medya ve kamuoyu etkisinin artırılması için de çalışmalar yapılacağını dile getiren Gülkız Tülay, “Satranç eğitim kulüplerinin desteklenmesi konusunda gerekli standardizasyonun oluşturulması, sınıflandırılması ve tanıtılması sağlanacak. Kurullarımızın daha işlevsel ve etkin hale gelmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Bu amaçla halkla ilişkiler gibi yeni kurullar da oluşturulacak” diye konuştu.

İl temsilcilerinin daha rahat, huzurlu, verimli ortamda çalışmaları ve maddi problemler yaşamamaları için gereken önlemlerin alınacağını kaydeden Gülkız Tülay, federasyon olarak yeni yıl hedeflerini şu şekilde sıraladı.

“Antrenör yetiştirme ve geliştirme programları önem kazanacak. Hakemlerimizin atamalarındaki sistem gözden geçirilerek iyileştirilecek. Hakemlerimizin en iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için gelişim kampları gibi gerekli organizasyonlar yapılacak. Milli Takımlar, uzun yıllara yayılan stratejilerle yönetilecek, önümüzdeki 10 yılın milli takımlarının havuzu oluşturulacak. Sportif başarılar desteklenmeye devam edilecek, ödüller verilecek. Milli Takımlar dünyanın en iyi antrenörleriyle çalışmaya devam edecek ve lisanslı sporcu sayımızı arttırmaya yönelik çalışmalar devam edecek.”