Antalya’da yapılan 4. IBSA Dünya Görme Engelli Oyunları’nda Golbol’da gümüş madalya kazanarak 2012 Londra Paralimpik Oyunları kotasını elde eden Golbol Milli Takımını Başbakanlık’ta kabul eden Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, sporcuların elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanvekili Abdullah Çetin ile başkan yardımcısı Erol Erdim'in de hazır bulunduğu kabulde Özak, ''İradesiz, gayretsiz çalışmayla başarı olmuyor. Müthiş bir başarı elde ettiniz'' dedi. Kota almanın çok önemli olduğunu ancak Londra’da başarılı olmanın daha da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Özak, “Engelli sporcuların son dönemlerde elde ettiği başarılar ve engelleri ortadan kaldırması bizleri son derece mutlu ediyor. Devlet olarak engellilere bakışımız, diğer insanlardan farklıdır. Engellilere yapılan hizmetlerde çok geç kaldık. Bundan sonra bizlere çok işi düşüyor. Daha çok katkı vermek istiyoruz. Paralimpik Oyunları’na kadar yapılabilecek her şeyi birlikte yapacağız” diye konuştu.
YENİ ORGANİZASYONLAR YOLDA
Kabulde konuşan Gençlik ve Spor Genel müdürü Yunus Akgül de Türkiye'ye çok büyük spor organizasyonları aldıklarını belirterek, ''Olimpiyat ve paralimpik oyunları dışında hemen hemen alınabilecek bütün organizasyonları aldık. Görme Engelliler Dünya Oyunları bizim için bu alanda en önemli organizasyondu. Yenilerine talip olacağız. Organizasyonun ülkeye alınması o branşa ilgiyi artırıyor'' diye konuştu.
SIRADA ŞAMPİYONLUK VAR
Erkekler Golbol Milli Takım Antrenörü Gökhan İnce ise sürekli ve düzenli antrenmanlar yaparak buralara geldiklerini belirterek, ''Bu kadar emeğin karşılığında da Londra Paralimpik Oyunları’nda şampiyonu olarak onurlanmak istiyoruz'' dedi. Görme engelli sporcularla sohbet eden Özak, daha sonra sporculara hediyeler verdi.
|