Judo portreleri: Metin Altınzincir
Metin Altınzincir 1946 Kahraman Maraş doğumlu. Kendisi ilk uluslararası hakemlerimizdendir. Çok iyi hakem olduğundan ,hemen, hemen her maçta görevlendirilmiştir.

Hani, 17-18 yaşındasınızdır da resmen fazla havalısınızdır. .Eee ne de olsa, Polis Koleji`ni bitiriyorsunuzdur artık. Ayrıca judo sporunu da biliyorsunuz . Çünkü Judo sporu o zamanlar bir Selim Sırrı Spor Salonu`n da , bir de Polis Koleji`nde vardı. Sayın Metin Altınzincir`in ilk judo hocası, o zaman komiser olan , meşhur Nazım Canca olmasına karşın, o , en çok judo sporunu Ayhan Sezgi Hoca`dan öğrenmiştir. Yalnız judonun sporsal yanını değil, felsefesini de öğrenmiştir .
Ve san ki bu felsefe etkilemiştir kendini yaşam boyu. Polis Baş Müfettişi olmasına karşın, öyle mütevazi, öyle alçak gönüllü, öyle sessiz ki...Bir gün Ankara`da judoculara karşı dışarıdan bir eylem yapılmıştı. Kavgalar, dövüşler. Biz durur muyuz. Hemen arkamızda polis gücü var diye Metin Altınzincir`i aramıştık. O judo felsefesinin yapısı ile bizi öyle yatıştırmıştı ki anlatamam.

Metin Altınzincir 1946 Kahraman Maraş doğumlu. Kendisi ilk uluslararası hakemlerimizdendir. Çok iyi hakem olduğundan ,hemen, hemen her maçta görevlendirilmiştir.

Ankara JUDOKAN JUDO SALONU`nda çalışmasına karşın, bize, yani Selim Sırrı Spor Salonu` na da zaman, zaman çalışmak için gelirdi. Kendisinin Türkiye`de judonun yayılmasında çok büyük hizmetleri vardır. Ekibiyle Samsun`dan tutun da ,Erzurum`a kadar judo sporunu tanıtma amacıyla Türkiye`nin her tarafına seyahatleri yapmıştır

Metin Altınzincir, Türk Judo`sunun konumunu, bölgesel sorunlarını en iyi bilenlerden birisidir. Bu sorunları, daha sonra Türkiye`ye antrenör olarak gelen Michel Novovotich ile birlikte çözmek için de çok çalışmıştır. Ama bu çalışmalar hep, Polis Koleji`nde sınırlı kalarak, uygulanamamıştır. Metin Altınzincir Bülent Ulusu`nun koruma müdürlüğünü yapmıştır.
Türk Judo Sporu`nun ilklerinden olan Metin Altınzincir`e sağlıklı uzun ömürler diliyoruz..
Dr.Zihni Papakçı
Diğer Haberler
Çok Okunanlar







