İbrahim Öztek,TOD´da başkan

18 Ekim 2012 günü Ataköy Olimpiyat Evinde Türkiye Olimpian Derneği genel kurul toplantısı ve yönetim kurulu seçimi yapıldı.

İbrahim Öztek,TOD´da başkan
A+ A-

Türkiye Olimpian Derneği(TOD) yeni başkanı  Prof.Dr.İbrahim Öztek
 
 18 Ekim 2012 günü Ataköy Olimpiyat Evinde Türkiye Olimpian Derneği genel kurul toplantısı ve yönetim kurulu seçimi yapıldı.
 

 
Başkanlığa seçilen Prof. Dr. İbrahim Öztek, Yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür etti, başarılar diledi ve bundan sonra daha çok çalışacağız. Ülkemizde her yaştaki insanımıza Spor kültürü ve spor bilincini, dolayısı ile olimpizm bilinç ve felsefesini aşılayacağız dedi.
Türkiye Olimpian Derneği (TOD)' nin amaçlarını kısaca şöyle belirtti;
Türkiye Olimpian Derneği, Olimpiyat oyunlarına katılmış olan sporcu, yönetici, hakem, teknik adam ve medya mensuplarının üye olduğu bir dernektir.
Bir yaşam biçimi saydığı Olimpizm felsefesi doğrultusunda tüm gençliğe sporun her çeşidini sevdirmeyi amaç edinmiştir.
Olimpik felsefenin esası, spor ve kültür eğitimi ile bedene, ruha ve zihine özgü nitelikleri yücelterek, evrensel temel ahlak ilkelerine saygılı nesiller yetiştirmektir.
Türkiye Olimpian derneği, sporcuların başarıya ulaşması için her çeşit maddi ve manavi destekle onların yanında olup, "Olimpik Hareketin Ülkemizde Amacına Ulaşması" ana teması çerçevesinde öğrenci ve spora yönelmiş gençleri açık oturum ve konferanslarla bilgilendirmektedir. Bilimsel Kültürel, ekonomik ve sosyal alanda olduğu gibi spor alanında da başarıya ulaşmış canlı örneklerle, eğitimle sporun birlikte yürütülebileceği kanıtlanarak, öğrenciler teşvik edilmektedir. Bunun için de "Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur" Ata sözünün doğruluğu ve değeri vurgulanmaktadır.

Yönetim kurulu aşağıdaki şekilde oluştu:
1. Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek
2. İkinci Başkan Yrd. Doç. Malik Beyleroğlu
3. Genel Sekreter Dario Porsemay
4. Üye Av.Tekin Bilge
5. Üye Op.Dr. Halil Kazım Gedik
6. Üye Elif Ekşi
7. Üye Ali Kemal Tüfekçi

TÜRKİYE OLİMPİAN DERNEĞİ NEDİR?
 
      Türkiye Olimpian Derneği, 1998 yılında Turkiye Milli Olimpiyat Komitesi öncülüğünde kurulmuş bir dernektir. Uluslararası Olimpian Kulüpleri Birliği üyesidir. Kendi üyeleri ise; resmen Olimpiyat oyunlarına katılmış ve böylece Olimpian sıfatı kazanmış olan sporcu, antranör, hakem, yönetici, basın yayın organları mensubu ve diğer görevlilerden oluşur.
 
AMACI
     
Sporun her çeşidini çocuklara ve gençlere tanıtmak, sevdirmek, onlara Olimpiyat tecrübesi ile katkıda bulunmak, Olimpizm hareket ve ideallerinin gerçekleşmesi için maddi ve manevi gayret sarfetmek, Tüm milli veya olimpik takımlara destek sağlamak, bilgilendirici ve bilimsel konferanslar, açık oturumlar, seminerler düzenlemek, araştırma ve yayınlar yapmak, Türk Olimpianlarını bir araya getirmek, onlar için sosyal etkinlikler düzenlemek ve onların onurlu bir yaşam sürmelerini temin için çalışmaktır.
 
TÜRKİYE OLİMPİAN DERNEĞİ EĞİTİM KONULARI
 (KONFERANS, AÇIK OTURUM, SEMİNER)
 
Spor kültürü, spor bilinci, olimpizm, antik ve modern olimpiyatlar, olimpiyatlarda Türk sporcuları, Türk sporcuların Avrupa, Dünya ve Olimpiyat yarışmalarındaki başarıları, doping, moral ve motivasyon, beslenme, Spor anatomisi, spor fizyolojisi, Uyuşturucular/Narkotikler, Türk spor tarihi, Tarih boyunca Türklerde spor kültürü, Tarih boyunca Türklerde mücadele sporları, Bir madalya kazanabilmek, Atatürk ve spor, ve sporun diğer temel konuları. Bu tür konferanslar ve konular; istenildiğinde her spor organizasyonu, her tür spor kuruluşu, spor okulları, kulüpler, tüm eğitim kurumları ve tüm okullar için verilebilmektedir.
 
OLİMPİAN DERNEĞİ ÜYELİĞİ İÇİN GEREKENLER
 
1. Doldurulmuş üyelik formu
2. 4 adet fotoğraf 12.00 YTL’lik yıllık aidatın banka dekontu (Halk Bankası, Ataköy şb. Olimpian Derneği 16000003 nolu hesap) ADRES: Olimpiyat evi, 34740 Ataköy, İstanbul, TÜRKİYE
Tel: 0212 5600707, Fax: 0212 6613420
e-mail: t.olimpian@hotmail.com
 
****
 
 Prof. Dr.İbrahim ÖZTEK Kimdir?
 
 
 
İbrahim ÖZTEK 1945 Ordu doğumludur. İlkokulu Meriç’te, Ortaokulu Beykoz’da okumuş, 1962 yılında Kuleli Askeri Lisesini, Şubat 1970’ de de Silahlı Kuvvetler adına İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiştir. 1970 yılında Tabip Teğmen olarak başladığı Silahlı Kuvvetlerdeki görevini; GATA stajyerliği, 10. P.Tüm. Baştabip ve Sağ. Şb. Md.lüğü, GATA Uzmanlık eğitimi, Çamlıca As. Hastanesi Patoloji Uzmanlığı ve GATA Haydarpaşa Eğitim Hast. Patoloji Anabilim Dalı kurucu başkanlığı görevleri ile sürdürmüş, 1996 yılında da Prof. Dr. Kıdemli Albay rütbesi ile  GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabip Yardımcılığı ve Patoloji Anabilim Dalı Başkanlığından emekli  olmuştur. 1992 yılında Zürih Üniversitesinde Genel Patoloji ve Sitoloji bilim dallarında staj eğitimi görmüş, Zürih Kanton Hastanesi ve Cenevre Üniversitesinde de inceleme çalışmasında bulunmuştur.
 
 
 
Bilimsel yaşamında yapmış olduğu araştırma ve çalışmaları ile bir Dünya birinciliği, bir Dünya üçüncülüğü, pek çok Türkiye birinciliği ve 10 TÜBİTAK teşvik ödülü olmak üzere sayısız başarılara imza atmış  ve bir kısmı yabancı ülkelerde basılmış  320 kadar bilimsel araştırması, kitapta  bölüm yazma ve 12 adet de Mücadele Sporları, Zen felsefesi ve Budo sağlığı ile ilgili  kitapları bulunmaktadır. Yurt içi  ve yurtdışında pek çok bilimsel, sportif ve sosyal yapılı derneğin başkanı, üyesi, yine pek çok bilimsel derginin editörüdür.
 
 
 
Lise yıllarında başladığı  uzun mesafe koşuları, daha sonra futbol, hentbol, yüzme (Yenikapı  Kulübü), kürek (Küçüksu Kulübü), ferdi olarak güreş, boks ve vücut geliştirme, Lisanslı yaptığı ve yarıştığı spor dalları olmuştur. Judo’da ise yurtiçinde 20 kez Üniversiteler, Silahlı Kuvvetler ve Türkiye şampiyonlukları yanı sıra pek çok uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunmaktadır. 1962 yılında başladığı Mücadele Sporlarına değişik branşlarda Milli sporculuktan, Başantrenörlüğe, teknik direktörlüğe, Milli hakemlikten Federasyon Başkanlığına kadar değişik kademelerde hizmet vermiştir.  2000 yılında İnternasyonal Judo Federasyonunca  8. DAN’a  layık görülmüş ve böylece Dünya’daki birkaç teknik Judo oteritesinden biri olmuştur. Karate, Aikido, Tekvando ve Vuşu spor  dallarında da yüksek DAN derecesine (6. DAN) sahiptir.
 
 
 
Türkiye’de Judo sporunun kurucularından olmakla beraber daha sonraki yıllarda Karate (1984), Aikido (1999), Kuraş (13 Ağustos 2000) ve Vuşu (2000) sporlarını da başkan olarak federe etmiş, bunların kuruluş organizasyon ve örgütlenme işlemlerini gerçekleştirmiş, Judo, Karate, Aikido ve Kuraş’ın ilk hakem ve Uluslararası düzeyde antrenörü olması nedeniyle açılan kurs ve seminerlerde bizzat teknik ve teorik eğitim vererek bu sporların  ülkemizde yaygınlaştırılmasını sağlamıştır. Kuraş sporu ise doğrudan kendisi tarafından  ülkemize getirilmiştir. Başkanlığı süresince Avrupa ve Dünyada birçok uluslararası federasyonmların da başkanlıklarını yapmış, sporcularımız ise sayısız Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları ile bir de Olimpiyat şampiyonluğu (Hüseyin ÖZKAN) ve bir Olimpiyat beşinciliği (Selim TATAROĞLU) elde etmişlerdir.
 
 
 
ÖZTEK, uzun yıllar Türk Patoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak, arkadaşları ile birlikte ülkemizde bilimsel  alanda, pek çok Uluslararası Patoloji ve Sitoloji Kongre ve Sempozyumları düzenlediği gibi sportif alanda da, Federasyon Başkanı olarak Judo, Karate ve Vuşu spor dallarında kendi kurmuş olduğu 6 uluslararası turnuvanın bugün 8.,11.,14.,21.,22.,ve 23. leri aksamadan yapılmakta ve bu turnuvaların hepsi  Dünya Federasyonu takviminde yer almaktadır. Bunların yanı sıra  Türkiye’de, 4 Avrupa  ve  1 Dünya  Şampiyonası ile son derece başarılı pek çok Uluslararası Kongre kurs ve seminer organize etmiştir. BÜYÜK LAROUSSE’ den ANA BRİTANİCA’ya 7  ansiklopedide sportif yönü ile yer almaktadır Evli, 3 çocuk babası olup,  orta derecede  İngilizce ve Rusça biliyor.