Bir yılda 14 yeni stadyum

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 12-16 Ekim 2011 tarihleri arasında Malezya´da yapılan 7. Ümit-Genç Dünya Karate Şampiyonası ve 21 Yaş Altı Dünya Kupası´nda dünya ikincisi olan Karate Milli takımlarını kabul etti.

Bir yılda 14 yeni stadyum
A+ A-

ŞAMPİYON KARATECİLERİ KABUL ETTİ
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 12-16 Ekim 2011 tarihleri arasında Malezya’da yapılan 7. Ümit-Genç Dünya Karate Şampiyonası ve 21 Yaş Altı Dünya Kupası’nda dünya ikincisi olan Karate Milli takımlarını kabul etti.
 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan başkanlığındaki federasyon yönetim kurulu üyeleri ile Dünya Şampiyonası’nda başarılı olan 23 sporcuyu makamında kabul etti. Bakan Kılıç, medyanın amatör spor branşlarına daha fazla ilgili göstermesini istedi. Karatecilere hediyeler takdim eden Bakan Kılıç, amatör spor dallarında olimpik olan- olmayan ayrımı yapmadıklarının altını çizdi.


‘Bir yılda 14 yeni stadyum’


Bakan Kılıç, bakanlık olarak devrim niteliğinde projelere imza attıklarını belirterek, bakanlığının 2012 yılı hedeflerini özetledi:


“Biz Türkiye’nin spor alanındaki tesisleşme önceliğini, birinci öncelik noktasına taşımız durumdayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 2012 yılında temelini atacağımız Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt sayısı 192’dir. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 2012 yılında temelini atacağımız stadyum sayısı 14’tür. 2011 yılında Afyonkarahisar’da temelini attığımız stadyumla birlikte bu rakam 15’e çıkmıştır. Bir takvim yılı içerisinde 14 yeni stadyumun temelini atmayı hedefliyoruz. Yine 2012 yılında Türkiye genelinde yüzme havuzu olmayan il merkezi bırakmıyoruz.”


‘Atletizm salonu Ocak’ta teslim edilecek”


Bakan Kılıç, İstanbul-Ataköy’de yapımı devam eden Atletizm Salonu’nun 9-12 Mart tarihleri arasında yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na yetiştirileceğini altını çizen Bakan Kılıç, medyanın konuya yaklaşımını eleştirdi:


“ İstanbul Atletizm Salonu’na bakıldığı zaman burada da mucizevi bir ilerlemenin süreç olarak yaşandığını hepiniz fotoğraflardan göreceksiniz. Her iki ziyaretim arasında 18 gün var. 18 günde bile gereken reaksiyon ortaya konduğu zaman Türk müteahhitlik sektörünün neler yapabileceğini hep birlikte gördük. Ocak ayında tekrar ziyaret ettiğim zaman inşallah içi tamamlanmış olacak. Test yarışları için Atletizm Federasyonu’na teslim etmiş olacağız. Dışındaki makyaj anlamındaki düzenlemeleri de şubat ayına kadar tümden tamamlamayı hedefliyoruz. Mart ayındaki şampiyonaya kadar biz o salonu hazır hale getireceğiz. Atletizm Salonu geciktiği zaman çok büyük haber oluyor. Ama salonun yetişmesine yönelik büyük bir operasyon yürütüldüğünde bu büyük bir haber olmuyor. Ben spor sayfalarının yayın yöneticilerinden ve spor editörlerinden aynı zamanda moralimizi yükselten, başarılarımıza dikkat çeken gelişmelere de yer vermelerini bekliyorum ve rica ediyorum.”

‘4 yıl gecikmeye rağmen bitireceğiz’


2013 Akdeniz Oyunları’nın Yunanistan’dan 4 yıl gecikme ile alınarak Mersin’e verildiğini hatırlatan Kılıç, “Olimpiyatların 4 yıl gecikmeyle Yunanistan’dan alınıp bize verilmesine rağmen inşallah bütün tesislerin yetiştiğine hep birlikte tanıklık edeceğiz. Buradaki projelerin de büyük çoğunluğu tamamlandı. 3 bin 500 kişilik olimpiyat köyü Bakanlığımız tarafından ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildi. Oranın ihale süreci de önümüzdeki hafta tamamlanmış olacak” dedi.


‘Guliyev için temas halindeyiz’


Bakan Kılıç, Azeri kökenli Türk atlet Ramil Guliyev’in Türkiye adına yarışmasının önündeki engellere ilişkin bir soruya yanıt verirken, “Azeri makamları ile temas halindeyiz. Ve yeni dönemde 2 bakan olarak devam ettirmeyi gerekirse olursa devlet başkanları düzeyine taşımayı düşünüyoruz. Azerbaycan’ın da daha anlayışlı bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Guliyev Azerbaycan Bayrağı altında da yarışsa ay-yıldızlı bir bayrak için yarışmış olacak. Türk Bayrağı için yarışsa da ay-yıldızlı bir bayrak için yarışmış olacak.2 millet bir devletiz sözümüz boşuna değildir. Bu konuda 2 devlet 1 millet olmanın gereğini Azerbaycan makamları mutlaka anlayış olarak ortaya koyacaktır” dedi.


‘Van’a en önemli sosyal desteği biz veriyoruz’


Bakan Kılıç, yaşadığı deprem felaketinin ardından yara sarmaya çalışan Van’a yönelik en büyük psiko-sosyal desteğin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verildiğini belirterek, medyanın bu konuya ilgi göstermemesini de eleştirdi:


“Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak şuan depreme maruz kalan Van ilimizdeki en önemli rehabilitasyon ve sosyal destek çalışmasını biz yürütüyoruz. Biz Van’da sinema ve tiyatro ihtiyacını bile belirledik. Spor salonu ihtiyacını belirledik. Psikolojik rehabilitasyon ihtiyacını belirledik. Lig TV karşılaşmalarının çadırlardan Vanlı kardeşlerimize ulaşmasını biz sağladık. Ve bütün bunların gereklerini yerine getirdik.”