Büyük Adımlar

Milli sporcular Şahika Ercümen ile Semih Saygıner, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın programına katıldı.

Büyük Adımlar
A+ A-

“BAŞARIYI HAYAL ETMEK GEREK”
Milli sporcular Şahika Ercümen ile Semih Saygıner, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın programına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak, yaygınlaşmasını temin etmek ve spora olan ilgiyi arttırmak amacıyla geliştirilen ''Büyük Adımlar'' projesi kapsamında başlatılan, ''100. Yılda Sporda Marka Ülke Türkiye'' panelinine, milli dalgıç Şahika Ercümen ve milli bilardocu Semih Saygıner katıldı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Büyük Adımlar’ projesinin ikinci oturumunun konukları Dünya rekortmeni dalgıç Şahika Ercümen ile Dünya Şampiyonu bilardocu Semih Saygıner oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.


TRT Spikeri Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Ayhan Sümer Anadolu Lisesi, Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden gelen yaklaşık 600 öğrenci, milli sporcularla tanışma ve onların tecrübelerinden faydalanma şansı elde etti.


BAKAN KILIÇ TELEFONLA KATILDI…
Yurt dışında bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, panelin yapıldığı konferans salonuna telefonla bağlanarak, katılımcılara sürpriz yaptı.


Salondaki davetlilere seslenen Kılıç, ''Bizim önemli bir arzumuz var. Milli ve manevi değerlere bağlı nesiller olarak yetişmenizi arzu ediyoruz. Alkışın en büyüğünü öğretmenleriniz için yapın. Geleceğin Türkiye'si sizlere emanet olacak'' dedi.


“HER ŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLADI”
Rekortmen dalgıç Şahika Ercümen, başarıya giden yolun hayal etmeden geçtiğini ifade ederek, “Her şey hayal etmeyle başladı. Ulaşılmaz görünen şeyleri hayal ederek yaşadım. Antrenman yaparken ve okurken, hayallerim bana enerji verdi. Hep bugünkü başarılarımı hayal ederek uyuyordum. Önce hayal etmek ve zihinde bunu yapmak önemlidir. 15 yıl önce memleketim Çanakkale'de yüzme havuzu yoktu. Bu nedenle su sporlarıyla sadece yazın ilgilenebiliyordum. İlk başlarda denize taş atar ve onları çıkartmaya çalışırdım. Astım hastasıydım. Su sporları ile buluşunca alerjik astım hastalığım pozitif etkilendi. Son noktada her şey sizde bitiyor.''


Milli dalgıç Şahika Ercümen, kendisi için hayatın nefes almakla değil, nefesini tutmakla başladığını belirterek, ''Sudaki her aktivite benim için nefes almak gibiydi'' diyerek sözlerini tamamladı.


“DAHA İYİYİ NASIL YAPABİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM
Milli sporcu bilardocu Semih Saygıner, her zaman daha iyiyi nasıl yapabileceğini düşündüğünü belirterek, ''Nasıl olduğumuzdan çok, nasıl gözüktüğümüz bizim için önemlidir. Bilardo sporu için biraz zeki olmak lazım. Bildiğiniz matematik gibi bakmamak lazım. İşin içine ruhunuzu ve kendinizi katmalısınız'' dedi.


Saygıner, 14 yaşında anne ve babasını bir trafik kazasında kaybettiğini ifade ederek, ''Benim için bu tam bir tramvaydı. Sevgi eksikliği çektim. Sevgi ve takdiri sporda buldum'' dedi. Semih Saygıner, bir öğrencinin, ''80'li yıllarda nasıl bilardo oynardınız ?'' şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:


''80'li yıllarda kaçak oynardık. Çünkü bilardo kahvehane köşelerinde oynanan bir oyundu. Ancak dünyada durum böyle değildi.''


Panelin sonunda Bakan Yardımcısı Tekin ile Müsteşar Hakyemez, milli sporculara birer plaket hediye etti. Bu arada, panele katılan Ayhan Sümer Anadolu Lisesi, Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Lisesi'nden öğrenciler, Bakan Yardımcısı Tekin, Müsteşar Hakyemez ve milli sporcularla fotoğraf çektirdi.